18 września 2025/September 18, 2025 |
8.15-9.30 | Rejestracja/Registration |
9.30-10.00 | Otwarcie konferencji/Opening ceremony |
10.00-12.00 | Wykłady przewodnie. Część I/Keynote lectures. Part I |
prof. Isao Yoshino | Kaizen w firmie Toyota/Kaizen in Toyota Company |
prof. Louise Manning | Bezpieczeństwo żywności w świecie BANI/Food safety in a BANI world |
prof. Jan Frick | Jakość 5.0: Produkty i usługi zorientowane na zrównoważony rozwój/Quality 5.0: Sustainability-Oriented Products and Services |
prof. dr hab. Elżbieta Skrzypek | Jakość 5.0 w czasach BANI/ Quality 5.0 in the times of BANI |
prof. dr hab. inż. Zbigniew Kłos | Od świata BANI do świata BANIL/ From the BANI world to the BANIL world |
12.00-12.30 | Przerwa kawowa/Coffee break |
12.30-13.30 | Sesja plenarna I/Plenary session I; Moderator – prof. dr hab. Elżbieta Skrzypek |
prof. dr hab. Alina Matuszak-Flejszman dr inż. Beata Paliwoda Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu | Efektywność środowiskowa organizacji – w aspekcie BANI/ Environmental efficiency of organizations – in the aspect of BANI |
dr hab. prof. PB Wiesław Urban Politechnika Białostocka | Dynamika angażowania pracowników jako klucz rozwoju ciągłego doskonalenia w organizacjach/ How to approach the journey of continuous improvement in organizations: the dynamics of engaging employees |
dr hab. prof. UMCS Agnieszka Kister Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie | Rola wydatków na opiekę zdrowotną w kształtowaniu wyników opieki zdrowotnej w krajach Unii Europejskiej/ The role of healthcare expenditure in shaping healthcare outcomes in European Union countries |
dr hab. prof. UEW Piotr Rogala dr hab. prof. UEK Sławomir Wawak Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu | „Hej, przydałoby się takie och i ach” – czyli o ciągłym doskonaleniu w sektorze hotelarskim/ “Hey, it would be good to have such an oh and ah” – continuous improvement in the hospitality industry |
13.30-13.45 | Przerwa kawowa/Coffee break |
13.45-14.30 | Plenary session II/ Sesja plenarna II; Moderator – prof. dr hab. inż. Alina Matuszak-Flejszman |
dr hab. prof. UMG Aleksandra Wilczyńska Uniwersytet Morski w Gdyni | Czy produkcja miodów bez mikroplastiku jest możliwa?/ Is it possible to produce honey without microplastics? |
dr hab. prof. UWM Joanna Katarzyna Banach Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie | Zarządzanie jakością miodów w obliczu złożoności i niestabilności – innowacje i wyzwania w świecie BANI/ Quality management of honey amid complexity and instability – innovations and challenges in the BANI world |
dr hab. prof. UWM Anna Sylwia Tarczyńska Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie | Ocena ryzyka jako podstawa ostrzegawczego informowania o alergenach pokarmowych/ Risk assessment as a basis for warning information about food allergens |
Dyskusja i pytania /Discussion and questions |
14.30-15.15 | Lunch and coffee/Lunch i kawa |
15.15-16.30 | Plenary session III/ Sesja plenarna III; Moderator – prof. dr hab. inż. Zbigniew Kłos |
dr inż. Anna Dobrowolska Politechnika Wrocławska | Koszty jakości w erze Jakości 5.0/ Quality Costs in the Era of Quality 5.0 |
Dr inż. Bartosz Spychalski Uniwersytet Kaliski im. Prezydenta Stanisława Wojciechowskiego | Lean Management w Świecie 4.0/ Lean Management in World 4.0 |
prof. dr hab. Alina Matuszak-Flejszman Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu dr Sebastian Łukaszewski Akademia Nauk Stosowanych w Koninie | Zrównoważone zarządzanie wybranych banków komercyjnych w Polsce/ Sustainable management of selected commercial banks in Poland |
dr Marta Tutko Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie | Studium definicji kultury jakości opracowanych przez polskich badaczy: przegląd zakresu literatury/ A Study of the Definitions of Quality Culture Developed by Polish Researchers: A Scope Review of the Literature |
Dyskusja i pytania /Discussion and questions |
19.00-23.00 | Bankiet/Official conference dinner Hotel Focus, Gdańsk Wrzeszcz, Nad Stawem 5 |